Filistinlileri Sina'ya Sürmeye Hazırlanıyorlar! Siyonist Yetkililerin Kahire Ziyaretinin Ayrıntıları Belli Oldu!

İşgal Ordusu Genelkurmay Başkanları ve Şin Bet'in Kahire ziyaretinin detayları belli oldu.

ABD'li Axios internet sitesinin 26 Şubat 2024 Pazartesi günü konuyla ilgili bilgi sahibi iki ABD'li kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail İşgal Ordusu (IOA) Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Shin Bet şefi Ronen Bar, Mısırlı mevkidaşlarına Refah'a yönelik operasyonun Filistinli mültecilerin Mısır'a akın etmesine neden olmaması için İsrail'in gerekli adımları atacağına dair güvence vermek üzere Kahire'yi ziyaret etti.


Siyonist yetkililer , Refah'a yapılacak herhangi bir operasyon için Mısır'la koordinasyonun ön koşul olduğunu söyledi. İki ABD'li yetkili Halevy ve Bar'ın Mısır istihbarat müdürü ve Mısır ordusundan üst düzey subaylarla bir araya gelerek Refah'a olası bir İsrail operasyonunu görüştüklerini söyledi.

İsrail işgal ordusu ve Shin Bet konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Mısırlı yetkililer ise Axios'un konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

Afrika Haberleri

Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor