İslami Direniş hareketi Hamas ve Filistin İslami Cihad hareketleri yaptıkları ortak açıklamada Selam Feyyad hükümetinin artık hükümet programlarında direnişe yer olmadığı yöünündeki açıklamaların kınadı. Filistin direnişine damgasını vuran bu iki hareket İsrail işgal güçlerine yönelik operasyonların arttırılması çağrısında bulundu.
Filistin enformasyon merkezinin bir nüshasını elde ettiği ortak açıklamada, “Bütün Filistinlilerin kınadığı bu tutum, direnişe karşı düşmanca bir tavır içerisinde olan hükümetin gerçek niyetini ortaya çıkaracaktır. Hükümet, Bir avuç dolar karşılığında Büyük Şeytan Amerika ve İsrail işgal güçlerini hoşnut etmek için çaba harcamaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca Feyyad hükümetinin, Filistin halkının lugatından vatanı kurtarmanın tek yolu olan direniş kelimesini silme hakkına sahip olmadığı belirtilirken “yorulanlar kenara çekilsin” dendi.
F.E.M.