FBI'ın Blackwater İddiası

17 Masum öldürüldü ama...

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), özel güvenlik şirketi Blackwater elemanlarının 16 Eylülde 17 Iraklı sivilden 14'ünü haksız yere öldürdüğünü ileri sürdü.

The New York Times gazetesinin bu dava hakkında bilgilendirilen sivil ve askeri yetkililere dayanarak dün internet sitesinden verdiği habere göre, FBI, Blackwater elemanlarının "ani bir tehdide karşılık ölümcül güç kullanılmasına imkan tanıyan kurallar" çerçevesinde 3 Iraklı sivili ise haklı yere öldürmüş olabileceği sonucuna vardı.

Haberde, FBI'ın 16 Eylüldeki olayı hala araştırmasına rağmen Adalet Bakanlığının da bu bulguları değerlendirdiği kaydedildi.

Times, Blackwater elemanlarının Iraklı sivillerin ateşine maruz kaldığına dair iddiaları destekleyen kanıt olmadığını da belirtti.

FBI, Irak'taki sivillerin öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın denetimini geçen ay Dışişleri Bakanlığından devralmıştı.

Blackwater şirketinin elemanları, 16 Eylülde Bağdat'ta 17 sivili öldürmekle suçlanıyor. Şirket, elemanlarının meşru müdafaada bulunduğunu savunuyor. Irak hükümeti ise şirketi "taammüden cinayetten" sorumlu tutuyor.

Irak Haberleri

Irak direnişi: Amerikan varlığı artık Irak'ın Kürdistan Bölgesi ile sınırlı.
Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi