FBI'da IŞİD Paranoyası: Müslüman Genci Vurarak Öldürdü

Boston'da IŞİD sempatizanı şüphesiyle takip edilen genç, FBI ajanları tarafından sırtından vurularak öldürüldü

ABD'nin Boston eyaletinde FBI'ın 24 saat gözetim altında tuttuğunu belirttiği Usame Rahim, ajanlar tarafından vurularak hayatını kaybetti.
Rahim'in IŞİD sempatizanı olduğundan şüphelendikleri ve ABD topraklarında bir eylem gerçekleştirmesinden korkulduğu için 18 aydır FBI'ın takibinde olduğu kaydedildi. FBI ve Boston polisi, Rahim'e sorgulama amacıyla kendisine yaklaştıklarını, gözaltına alma ya da arama emri olmadığını da ekledi.
Rahim'in Boston'da imamlık yapan ağabeyi İbrahim ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kardeşi için dua isteyerek, polisin kardeşini 3 defa sırtından vurduğunu belirtti.
Öte yandan, ABD'de bulunan Müslüman kuruluşlar, polisin ifadesiyle Rahim'in ailesinin genç adamın sırtından vurulduğu sırada babasıyla telefonda konuştuğu ifadesinin uyuşmadığını, bu nedenle Rahim'in vurulma anı ve öncesini içeren video kaydının yayınlanmasını talep etti.
Savcılık ise Rahim'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 

Avrupa Haberleri

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı
Okulda cinsiyet değişimi söylemlerine karşı çıkan öğretmen tutuklandı
İtalya'nın İsrail'e desteği halkta grev dalgası yarattı
Almanya’nın Rusya savaşı için gizli planı ortaya çıktı
2000'den fazla çocuk kayboldu