Siyonist işgal güçleri, Siyonist gaspçıların şikayeti üzerine Ramallah'taki yönetim ve Mahmud El-Hebbaş'ın idaresindeki Vakıflar Bakanlığı ile birlikte Batı Yaka'daki camilerde okunan ezanın sesini kısmaya çalışıyor.
Haaretz gazetesinde dün (18 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili yayınlanan haberde, işgal yönetiminin üzerinde düşündüğü cihazın Vakıflar Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Batı Yaka'daki tüm camilere yerleştirileceğini ve hoparlörlerden çıkan ses düzeyinin belirli bir seviyeyi geçmesi halinde cihazın devreye girerek müezzinin sesini keseceğini bildirdi.
Haberde ayrıca, Siyonist gaspçıların belirli bir camiden yükselen ezan sesinden şikayet etmeleri halinde irtibat ofisi aracılığıyla Vakıflar Bakanlığı'na gidileceği ve o camideki ezan sesinin kısılmasının sağlanacağı ifade edildi.
Haaretz, El-Halil'de yaşayan Siyonist gaspçıların İbrahim El-Halil Camii'nden yüksek ezan sesinden sık sık şikayetçi olduklarını belirterek, buna karşılık gaspçıların mahallede fanatik Yahudi bir sanatçının müziğini çaldıkları ve sesi sonuna kadar açtıkları kaydedildi.
Geçen Aralık ayında Siyonist işgal parlamentosu Knesset'e ezan sesinin yasaklanması amacıyla bir kanun teklifi sunulmuş ve Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu'nun teklifi desteklediği belirtilmişti.
fiem