Evet Oyunda Rekor Kıran İl

21 Ekim referandumu, sonuçları ile bir çok kesime mesaj verdi. Sandıktan "Hayır" oyu çıkan 7 il vardı. Yüzde 97.5'lik "Evet" oyu veren ilimiz ise adından çok söz ettirecek.

Referandum geride kaldı ve halk kararını net bir şekilde verdi.

Yüzde 67.54 katılım oranı gerçekleşti. Hem de bazı genel seçimlerin oy oranı ile yarışır bir şekilde. 5 Haziran 1977 genel seçimlerindeki katılım oranı yüzde 72,42, 14 Ekim 1973 seçimlerindeki katılım oranı yüzde 66,82 idi.

Bu katılım oranı ve yüzde 31.08 ret oyuna karşılık çıkan yüzde 68.92 oranındaki "Evet" oyu oranı, referandumu sağından solundan çekiştirmek isteyen herkesin ağzına ot tıkadı.

Türkiye genelinde hayır oylarının öne geçtiği 7 il vardı.

İller Oran

Aydın %52,73
İzmir %51,71
Edirne %62,61
Kırklareli %64,16
Muğla %56,71
Tekirdağ %55,42
Tunceli %64,47

Bir il vardı ki, Evet oylarının oranı rekor kırdı. Tunceli, Hayır oylarında rekor kırarken Bitlis yüzde 97.5'le Evet oyu rekoru kırdı.

Bitlis, 22 Temmuz'da yapılan genel seçimlerde de yüzde 59 ile AK Parti'ye en yüksek oyu veren il olmuştu. Bağımsız olarak seçimlere giren DTP'lilerin de referanduma destek vermesi ile Bitlis'te yüzde 97.5'lik bir rekor elde edildi.

Haber7

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı