Eşiyle ilgili iddia Netanyahu'yu kızdırdı

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu, 17 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde gündeme gelen bu iddiaların kendisini karalamaya yönelik olduğunu söyledi. Ancak Haaretz Gazetesi bir başyazı yayımlayarak Sara Netanyahu aleyhine soruşturması açılması gerekti

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu, 17 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde gündeme gelen bu iddiaların kendisini karalamaya yönelik olduğunu söyledi. Ancak Haaretz Gazetesi bir başyazı yayımlayarak Sara Netanyahu aleyhine soruşturması açılması gerektiğini savundu.

Haaretz Gazetesi’ne göre, Sara Netanyahu 2009-2013 yılları arasında başbakanlıkta takıntılı bir şekilde ‘geri dönüşüm’ için şişe toplamaya başladı. Boş şişeleri süpermarkete iade ederek depozito ücretlerini alan Sara Netanyahu, devlete sadece 4 bin şekel (2 bin 400 TL) tutarında geri ödeme yaptı.

Ancak o dönemde başbakanlıkta çalışan eski bir görevli bu meblağın yaklaşık 12 bin TL daha fazla olması gerektiğini iddia etti. Netanyahu ise Facebook’ta uzunca bir açıklama yaparak, “Bunlar bana ve eşime yönelik yanlış suçlamalar, Likud’u (Partisi) devirip yerine solu iktidara getirmek istiyorlar” dedi.

Ajanslar

Filistin Haberleri

Kassam Tugayları’ndan Hizbullah’a destek mesajı: “Görevi tamamlayacağınıza eminiz”
Hamas’tan İran’ın yeni liderine tebrik mektubu: “Direniş ittifakı sürecek”
Hamas'tan İran'ın 'meşru müdafaa hakkı'na destek
Ebu Ubeyde’den İran Devrim Muhafızlarına ve İran halkına övgü ve teşekkür
Simorgh’tan Fattah’a vuruş envanteri: İran’ın korku salan roketleri ve menzil güçleri…