Esir Şalit'in Babasına Çağrı

Filistin’deki Halkın Direnişi Komiteleri’nin temsilcisi Ebu Mücahid, Filistinli mücahitlerin elinde tutsak bulunan işgalci asker Gilad Şalit’in babasının ateşkes konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Gilad Şalit'in babası ateşkes sonrasında yaptığı açıklamasında işgal devleti yönetimine tepki göstererek kendi oğlu serbest bırakılmadan Filistin direnişiyle herhangi bir ateşkese gidilmesine karşı çıkmıştı. Şalit'in babası sadece tepki açıklamaları yapmakla yetinmemiş Gazze'deki ateşkesin kendi oğlunun serbest bırakılmasını sağlamadığı gerekçesiyle iptali için İsrail Yüksek Mahkemesi nezdinde dava açmıştı.

Ebu Mücahid konuyla ilgili açıklamasında işgalci esir askerin babasını kabul edilen ateşkese tepki göstermek yerine işgal devleti yönetimine Filistinli tutsakların serbest bırakılması suretiyle esir pazarlığını kabul etmesi için baskı yapmaya çağırdı.

Halk Direnişi Komiteleri Sözcüsü Ebu Mücahid bugün (22 Haziran Pazar) yaptığı açıklamada Şalit'in babasının ateşkesin iptali için İsrail Yüksek Mahkemesi'ne başvurmasının onun oğlunun serbest bırakılmasını sağlamayacağını aksine ateşkesin onun oğluyla ilgili dosyanın açılmasına imkân vereceği için yararına olacağını hatırlattı. Ebu Mücahid, Şalit'in babasının bu tutumunun oğlunun Filistin direnişi nezdindeki durumuyla da çok yakından ilgilenmediğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Halk Direnişi Komiteleri'nin sözcüsü esir asker dosyasının kapanmasının Siyonist işgal devletinin inatçı tutumunun sona ermesine bağlı olduğunu, bu tavır değişmediği sürece o meselenin sonuçlanmasının da söz konusu olamayacağını ifade etti. Ebu Mücahid, tıkanıklığın serbest bırakılmaları konusunda işgal devletiyle Filistin direnişi arasında ihtilaf bulunan yüz tutsakta olduğuna dair haberleri de yalanlayarak bu konuda henüz hiçbir ilerlemenin gerçekleşmediğini vurguladı.

Şalit'in babasının ateşkesin iptali için böyle bir dava açması Siyonist ruhu dışa vurması açısından da ibret verici. Çünkü çatışmaların devam etmesi hem işgalci Siyonistlerin tarafından hem de Filistinlilerin tarafından her gün yeni birilerinin hayatlarını kaybetmesine yol açıyor. Siyonist baba ise kendi oğlu serbest bırakılmadığı sürece başkalarının çocuklarının ölmesinin devamını istiyor.

FİEM

Filistin Haberleri