Erken Çekilme ABD'ye Zarar Verir !

İşgalci Bush yönetimi, Irak’tan askerleri erken çekmenin Amerika’ya stratejik ve ekonomik açıdan zarar vereceği uyarısında bulundu.

İşgalci Bush yönetimi, Irak"tan askerleri erken çekmenin Amerika"ya stratejik ve ekonomik açıdan zarar vereceği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, Iraklılar asayiş ve uzlaşma konularında sorumluluğu devralmadan Amerikan askerlerinin çekilmesi durumunda, teröristlerin Irak"ta askeri eğitim fırsatı ve milyarlarca Dolar"a varan mali kaynaklar bulabileceğini söyledi. Snow bunun Irak"ta istikrarsızlığa ve Amerika"nın da Orta Doğu"da saygınlığını yitirmesine yolaçacağını kaydetti.

Cumhuriyetçi Partili senatörler, Bush"un Irak"a asker gönderme planına karşı çıkan, ancak bağlayıcı olmayan karar tasarısının Senato"da görüşülmesini engellemişti. Tasarıyı destekleyen senatörler, bunun askerlere destek vermemek anlamına gelmediğini savunuyor.

Temsilciler Meclisi"yse benzeri bir tasarıyı Cuma günü oylamaya koymuş ve onaylamıştı.

Irak Haberleri

Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı