Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Churbaşkanı Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapıyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

*Genel kurul görüşmelerine tüm ülkelerin katılmalarını bekliyorum.

*Beraberimdeki heyette Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, İdris Güllüce, Nihat Zeybekçi, Volkan Bozkırdağ var İklim değişikliği programına da katılacağım.

*120 devlet başkanlarıyla bir araya geleceğiz, bunların içerisinde ikili görüşmelerimiz de var. Yoğun bir programımız olacak. 24 Eylül’de BM’de hitap etme imkanı bulacağım.

*Genel Kurulu iştirak eden devlet başkanları için verilen bir resepsiyona ev sahipliği de yapacağım. BM Genel Kurulu’nda konuşacağım. 25 Eylül’de ABD’den ayrılacağım.

REHİNELERİN SERBEST KALMASI

*Dün sabah saatlerinde topraklarımıza dönen vatandaşlarımızın sağ salim gelmesi için çalışıyorduk. Görevlilerimizi ülkemize gönderme gayreti içerisindeydik.

*49 görevlimizin sağ salim dönmesi bizim ayrı mutluluk vesilemizdir. Bu sabah aileleriyle birlikte Çankaya’ya geldim. 1 ay izin verildi kendilerine. Bu vesileyle Başbakanlığım döneminde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Sayın Davutoğlu’na ve müsteşarımıza özellikler teşekkür ediyorum.

OPERASYONU MİT YAPTI

*Bu süreçte bizimle olan, haberleşme ağını çok başarılı bir şekilde sürdürdüler Operasyonu MİT yaptı. MİT, milli bir İstihbarat çalışması sürdürdü.

*Tamamıyla kendi gayretleriyle bu işi sürdürdüler ve bu noktaya vardılar. TSK bu olayın başından itibaren içinde oldular. Birlikte böyle bir hareketi sürdürdüler. Onlar da bu hassasiyetin içinde bulundurlar.

*Artık bu tarihe düşülecek bir kayıttır diye düşünüyorum. O ailelerin mutluluğu hepimizin mutluluğu olmuştur.

*Vakur bir duruşun da bir ifadesi olmuştur. Hiçbir oyuna gelmediler, tahriklere gelmediler. Sabırla doğacak günü beklediler. Bu tabii bizim işimizi kolaylaştırdı.

*Zaman zaman atılan manşetler aslında işimizi zorlaştırıyordu. Lafla bir yere varmak mümkün değildi. Sessizce işimizi yapmaya gayret ettik.

*Allah beterinden korusun diyoruz. Çok büyük bir sıkıntı var önümüzde.Suriye’den, Irak’tan göç dalgaları var.

Güncel Haberleri

KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı
Suudi Arabistan, 15 aydır hukuksuzca alıkoyduğu akademisyen Muhammed Ali Çağlar'ı serbest bıraktı
Siyonist Destekçileri Şikâyet Etti! Twitter Hesabımız Kapatıldı! İşte Yeni Hesabımız
Siyonist İşgalciler Refah'a Girmeye Hazırlanıyor