Başbakan Erdoğan, Güneysu'dan ayrılırken Zigana'da meydana gelen çığ ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Zigana'da meydana gelen bu olayın kendisini derinden yaraladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, farklı yaş ve meslek gruplarından vatandaşların maalesef çığ altında kalarak hayatını kaybettiğini belirtti.
Erdoğan, şöyle konuştu:
"İki tane yaralımız var, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bayındırlık Bakanımız Faruk Bey oradaydı. Bakanımız Murat Başesgioğlu da intikal etti ya da etmek üzere. Trabzon'da da biz arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız. Ona göre durumu bir tahlil edip ne yapılacağına dair kararımızı vereceğiz. Tabii ki dağcılık bir spor dalı olarak hobinin ötesinde bir adım. Zaman zaman maalesef arzu edilmeyen neticeleri de oluyor. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 10 dağcımızı bu şekilde kaybetmek gerçekten üzüntü verici."
Erdoğan, daha sonra Güneysu'lu hemşehrilerine "Allahaısmarladık" diyerek kara yoluyla ilçeden ayrıldı.
Erdoğan'dan başsağlığı mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ndeki Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu, dağcıların hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.
Güncel Haberleri
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?