Erdoğan, Almanya'nın Göç Yasasına Tepkili

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'e Göç Yasasırahatsızlıklarını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'i kabul etti.

Başbakanlık Merkez binada gerçekleşen ve yaklaşık 45 dakika süren kabulde Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da hazır bulundu. Görüşmenin ardından edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın Böhmer'e Göç Yasası'nda aile birleşmeleriyle ilgili düzenlemeler konusunda rahatsızlıklarını dile getirdi. Erdoğan görüşmede Almanya'daki Türk toplumunun entegrasyonunu desteklediklerini ve bu konuda Türkiye'nin her türlü desteği vereceğini belirttiği bildirildi.

Almanya'daki Türklerin yerel seçimlerde oy kullanma hakkıyla ilgili sorunları da gündeme getirdiği öğrenilen Erdoğan'ın Böhmer'e son bir yıl içerisinde Almanya'da Türk toplumu ve mülklerine yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini ve bu artan saldırılar karşısında daha ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini ilettiği kaydedildi.

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı