Erbakan Hoca'nın Vefatının 4.Yılı

Hayatını cihada, ölümünü şehadete ayarlamış bir dava adamı...

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için "İslam dünyasına yön verici fikirleriyle gönüllerde müstesna bir yer edinmiş, sadece Türk siyasi hayatının değil, dünya siyasetinin ve özellikle de İslam dünyasının önemli şahsiyetlerdendi" ifadelerini kullandı.

 

Musavi, Erbakan'ın vefatının 4. yılı nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Erbakan'ın, 85 yıllık ömründe "Yeryüzünde hakkı hakim kılmak", "hak ve adalet temelli yeni bir dünyayı gerçekleştirmek" için gecesini gündüzüne katan bir lider olduğunu belirten Musavi, Erbakan'ın vizyonunun İslam dünyasını da kapsayarak her alanda geliştiğini kaydetti.

Müreffeh, insanların mutlu olduğu yeni bir dünya idealini taşıyan Erbakan'ın siyasi hayatı boyunca gelişen ülkelerin ve İslam dünyasının ekonomik, siyasi ve kültürel işbirliğini ve dayanışmasını savunduğunu vurgulayan Musavi, "Kendisi idealleri, mücadelesi, bilgi birikimi, tecrübesi, İslam dünyasına yön verici fikirleriyle gönüllerde müstesna bir yer edinmiş, sadece Türk siyasi hayatının değil, dünya siyasetinin ve özellikle de İslam dünyasının önemli şahsiyetlerdendi" değerlendirmesini yaptı.

D-8'in de bu idealin bir sonucu olarak, Erbakan'ın özel gayretleri ve öncülüğünde 8 ülkenin bir araya gelmesiyle 9 ay gibi kısa bir zaman içinde kurulduğunun altını çizen Musavi, Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya, Pakistan ve Türkiye'nin üye olduğu örgütün bugün 1 milyarı aşkın nüfusu ile İslam dünyasının yüzde 80'ine tekabül ettiğini aktardı.

Musavi, D-8'in insan kaynağı, doğal zenginlikler, ticaret ve ekonomi açısından çok büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"D-8'in gelecekte İslam dünyasının refahının artmasında ve sorunlarının çözülmesinde en önemli karar merkezlerinden biri olacağı şüphesizdir. Kurucusu rahmetli Erbakan'ın ölüm yıl dönümünde bugün D-8'in uluslararası alanda giderek artan etkinliği ve önemi, gelişen ülkelere sunduğu işbirliği alternatifleri ile ne kadar doğru bir girişim olduğu bir kez daha anlaşılmaktadır. Kendisinin tüm insanlığa bir hediyesi olan D-8, her zamankinden daha güçlü yoluna devam etmektedir. D-8'in kurucusu merhum Necmettin Erbakan'ı ölümünün 4. yılında saygıyla anıyor, yüce Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun."

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı