Ebu Ubeyde,İsrail'i Uyardı

İzzeddin el Kassam Tugayları, Hamas'ındüzenleyeceği 23. Yıl dönümü kutlamalarını hedef alacak bir İsrail saldırısına karşı uyardı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, Hamas'ın düzenleyeceği 13. Yıl dönümü kutlamalarını hedef alacak bir İsrail saldırısına karşı uyarıda bulundu.

İsrail'in, binlerce Hamaslının Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinden Gazze şehrindeki Kuteybe meydanında düzenlenecek kutlamalara katılmasından yararlanarak saldırı düzenlemesi ihtimalini karşı Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde, savaşçıların ve murabıtların sınır bölgelerinde görevlerini icra etmeye devam ececeğini söyledi.

Kutlamalara saatler kala Risale gazetesine verdiği demecinde Ebu Ubeyde, geçen süre zarfında Kassam Tugayları'nın istikametini koruduğunu, bundan sonra da cihad meydanını terk etmeyeceğini, işgal yok oluncaya kadar direnişe devam edeceğini bildirdi.

İsrail'in saldırısına Kassam Tugayları'nın karşı koyabilme gücünün sorulması üzerine Ebu Ubeyde "Biz, işgalcinin sahip olduğu güce eşdeğer bir gücümüz olduğunu iddia etmiyoruz. Fakat bizde, düşmana acıyı tattıracak yöntemler var. Öncelikle biz Allah'a dayanıyoruz. Sonra halkımıza ve silahımıza dayanıyoruz. Herhangi bir saldırının sonucunda zafer bizim olacak. Her türlü saldırının sonu, hezimetle sonuçlanacak. Bir süre sonra da olsa düşman bunu görecek" dedi.

Hamas'ın 1987'de resmi olarak ilan edilmesinden önce 1984 yılında kurulan ve farklı isimler altında faatliyet yürüten Hamas'ın askeri kanadı, 1991 yılında "İzzeddin el Kassam Tugayları"adıyla dünyaya duyurulmuştu.

Filistin Haberleri