Ebu Ras: “Parlamento 15 Kasım’dan Önce Toplanmazsa Bu Uzlaşıya Darbe Olur”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah" üyesi Mervan Ebu Ras, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın 15 Kasım’dan önce parlamentoyu toplantıya çağırmamasının Filistin uzlaşısına yapılmış açık bir darbe ol

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah" üyesi Mervan Ebu Ras, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın 15 Kasım’dan önce parlamentoyu toplantıya çağırmamasının Filistin uzlaşısına yapılmış açık bir darbe olduğunu belirterek, 15 Kasım’ın parlamentonun toplanması için son tarih olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ebu Ras, Mahmud Abbas’ın parlamentonun toplanması ve ardından hem parlamento hem de belediye seçimlerinin yapılması için bir çağrı yapması gerektiğini belirterek, bu konuda söz sahibinin Abbas olduğunu ifade etti.

Ebu Ras, "Mahmud Abbas’ın parlamentonun toplanması için çağrı yapmasını engelleyen durum nedir?" diye sordu.

Hamas milletvekili sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistin Parlamentosu'nun atıl bırakılması ve seçim için çağrının yapılmaması sadece işgalcinin işine yarıyor. Bu hizipçi dar anlayışın bir sonucudur. Bu da yıllardır başkanlık süresi bitmiş olan Mahmud Abbas’ın uygulamalarından kaynaklanıyor.”

Fiem

Filistin Haberleri

Siyonist İşgal Ordusunda Kaos! Yedek Askerler O Talebi Reddetti
Mahmud Abbas: İsrail'in Tam Güvenlik Hakkı Var
Kassam İşgalcileri Kendi Silahıyla Vurdu!
Kudüs Tugayları İşgalcileri Böyle Hedef Aldı (VİDEO)
Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması