DİSK Kararını verdi: 1 Mayıs’ta Taksim’Deyiz

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, (DİSK) 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını, bu konuda hükümetin tek taraflı bir karar veremeyeceğini açıkladı.

evrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, (DİSK) 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını, bu konuda hükümetin tek taraflı bir karar veremeyeceğini açıkladı.
 Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’deki kutlamalara izin vermeyen hükümetten, bu sene de aynı yasağın devam edeceği sinyali gelmiş, İstanbul Valisi Vasip Şahin 1 Mayıs’ta Taksim’deki etkinliklere izin vermeyeceklerini duyurmuştu.
 DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu yaptığı toplantı sonucunda yayınladığı ‘Sonuç Bildirgesi’nde İstanbul’da 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını duyurdu.
 Bildirgede, “Hukuk dışı Taksim yasağı işçi sınıfının hakkının, hukukun çiğnenmesidir. Tek taraflı olarak 1 Mayıs’ın İstanbul’da nerede kutlanacağına hükümetin karar vermesi, tarihiyle, örgütleriyle, değerleriyle, haklarıyla beraber işçi sınıfının yok sayılması anlamına gelmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Hukuk dışı yasak kaldırılsın
 DİSK 1 Mayıs Komitesi’nin oluşturulmasına, dost emek-meslek örgütleri ve siyasi parti liderleriyle görüşmeler yapılması kararı alınan bildirgede, “Bunların yanı sıra İstanbul Valiliği ve hükümet nezdinde de temaslarda bulunulması uygun bulunmuştur. İnsanca çalışma ve insanca yaşam için, sendikal hak ve özgürlüklerimizin kazanılması için işçi sınıfının hakkını, hukukunu koruyabilmek için, bu akıl dışı ve hukuk dışı 1 Mayıs meydanı yasağını ortadan kaldırmak önemli bir eşik olacaktır” denildi.
 

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı