Direniş Mücahitleri İşgal Güçleriyle Çatıştı

Filistin direniş mücahitleri bugün Gazze’nin doğu kesimine sızmaya çalışan işgal askerleriyle çatışarak geri çekilmelerini sağladı.

El-Mücahidin Tugayları ile Nasır Sahahuddin Tugayları operasyonla ilgili olarak bugün (18 Mayıs Salı) bir bildiri yayınladılar. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride iki direniş grubunun mücahitlerinden oluşun bir birliğin, bugün sabah erken saatlerde Gazze'nin doğu kesimine düşen Dugit'e sızmaya çalışan düşman askerlerini püskürttüğü belirtildi.

Bildiride ayrıca, bölgeye sızmaya çalışan işgal askerlerinin geçtiği güzergahta iki mayın patlattıklarını ve ardından on dakika çarpıştıklarını belirten direniş hareketleri, patlamaların düşman askerlerinden bazılarının yaralanmasına neden olduğunu ifade ettiler.

Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Siyonist işgal ordusu Gazze'ye karşı başlattığı son barbar savaşta Filistin direnişini önemli ölçüde zayıflattığını sanıyor. Hâlbuki bu savaş sadece azmimizi biledi, gücümüze güç kattı ve tecrübemizi daha ileri bir dereceye götürmemize vesile oldu. Dün olduğu gibi bugün de düşmanın bütün hareketlerini gözetleyen, toprağımıza tecavüz etmesi durumunda ise gereken cevabı verebilecek kahraman ve yiğit mücahitler nöbette bekliyor ve hiçbir şekilde görevlerini ihmal etmiyorlar."

Filistin Enformasyon Merkezi

Filistin Haberleri