Devrim Muhafızları Körfez Sularında Bir Amerikan Petrol Tankerini Batırdı

İran Devrim Muhafızları, bu sabah erken saatlerde Körfez'in kuzey sularında bir Amerikan petrol tankerini hedef alarak, geminin alev aldığını doğruladı

İran Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Muhafızların şafak vakti Kuzey Körfez sularında bir Amerikan petrol tankerini hedef aldığını ve tankerin "şu anda yandığını" doğruladı.

Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'ndaki trafik kurallarının uluslararası yasalar ve kararlara uygun olarak "savaş zamanlarında İran'ın kontrolünde" olduğunu belirtti.

"Herkesin uyması gerektiğini" vurgulayan yetkili, daha önce ABD'ye, İsrail'e, Avrupa ülkelerine ve müttefiklerine ait askeri, ticari ve diğer gemilerin geçişine izin verilmemesi konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Devrim Muhafızları bu bağlamda, "Hormuz Boğazı'ndan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan herhangi bir gemiyi izleyip hedef alacağını" da teyit etti.

Aynı zamanda İran ordusu 12 numaralı açıklamasında, İran donanmasının dün gece İsrail işgal varlığına ait "Ramat David" hava üssündeki yakıt depolarını "Arash" insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.

İran Haberleri

Seyyid Mucteba Hamanei'nin Lider Seçildiği Yalanlandı
İran: “Sadık Vaat 4” operasyonunun 17. dalgası gerçekleştirildi
Laricani: Onların yüreğini yakacağız
İran Devrim Muhafızları 11'inci operasyon dalgasını duyurdu
Devrim Muhafızları: 560 ABD Askeri Öldü!