Dera'da varil bombalı çocuk katliamı

Esed’e bağlı hava kuvvetleri, Dera kırsalındaki Dail beldesine varil bombaları attı. 5 çocuk hayatını kaybetti.

Esed’e bağlı hava kuvvetleri, Dera kırsalındaki Dail beldesine varil bombaları attı. 5 çocuk hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
Şam Haber Ağı (SNN) ölen çocukların 4 tanesinin bir aileye mensup olduğu, varil bombalarının atıldığı sabahın ilk saatlerinde evlerinde uyumakta olduğunu duyurdu.
SNN, Birçok cesedin halen enkaz altında olduğunu aktarırken El-Gariye el-Şarkiye köyü ve İnhil kasabasına da varil bombaları atıldığı, ölü ya da yaralı olmadığı kaydetti.
Merkezi Londra'da bulunan Oxfam Araştırma Grubu, raporunda, Suriye'de Mart 2011-Ağustos 2013'te 17 yaş ve altındaki 11 bin 420 çocuğun öldüğünü belirtmişti. 
Raporda, 389 çocuğun keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü, çoğunun yaşamını bomba ve topçu mermileri nedeniyle yitirdiği vurgulanmıştı.
Kaynak: AA

Suriye Haberleri

Siyonist rejim Suriye’yi abluka altına aldı, HTŞ izliyor
HTŞ Suriyesi'nde İsrail artık 'işgal keşfine' çıkıyor
İşgalci israil'in Suriye'ye Yönelik Saldırıları Sürüyor.
HTŞ'den Göstermelik Tepki!
Suriye’de güvenlik krizi derinleşiyor: Kaos 1157 can aldı