Davutoğlu Hükümeti Eleştirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada “Zor koşullarda mesleğinin hakkını vermeye çalışan basın mensupları toplumun sesi olmayı başaracaklardır.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada “Zor koşullarda mesleğinin hakkını vermeye çalışan basın mensupları toplumun sesi olmayı başaracaklardır.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, açıklamasına parti programında belirttikleri şu bölümle başladı:

“Basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş demokratik bir toplumun temel ihtiyacıdır. Bunu yok etmek, usulsüz ve baskıcı metotlarla basında tekelleşmeye yönelmek, Türkiye’nin zihni kapasitesini daraltmaktadır. Gelecek Partisi olarak Basının baskı altında olmadan, sansür ya da oto sansürün uygulanmadığı, gazetecilerin keyfi gözaltı ya da tutuklamalara ve yargılamalara maruz kalmadığı bir düzen inşa edeceğiz.”

Gazeteciliğin doğasında özgürlüğün var olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, “İnanıyorum ki teknolojinin imkanlarını da kullanan, zor koşullarda mesleğinin hakkını vermeye çalışan basın mensupları toplumun sesi olmayı başaracaklardır. ” ifadesini kullandı.

Gazetecilik mesleğinin zor günlerden geçtiği belirten Davutoğlu, tüm gazetecileri kutlarken, görevi başında hayatını kaybeden basın çalışanlarına rahmet diledi.

Güncel Haberleri

ABD İran İHA'sını düşürdü iddiası
Bahçeli: Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönünceye kadar...
Trump'ın "Barış Kurulu" oyunu: Gazze'de Amerikan vesayeti hedefi
Bill Gates Epstein ile Pandemi Kurgulamış!