Darbecilerden Mursi'nin Oğluna 3 Yıl Hapis

Darbeci Sisi yargısının Muhammed Mursi'nin büyük oğlu Usame Mursi'ye üç yıl hapis cezası verdiği bildirildi.

 Darbecilerden Mursi'nin Oğluna 3 Yıl Hapis  

AA nın yargı kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Zekazik 2. Ceza Mahkemesi Mursi'nin tutuklu yargılanan büyük oğlu Usame hakkında, "kesici alet bulundurma" suçlamasıyla 3 yıl hapis, 500 cüneyh de (yaklaşık 30 dolar) para cezasına hükmetti.

Mısır yasalarına göre, 15 gün içerisinde mahkeme kararına itiraz edilirken, 60 gün içerisinde ise karar temyize götürülebiliyor.Usame Mursi, 739 sanığın yargılandığı “Rabia Meydanı'nın boşaltılması” davasında da yargılanıyor.

Sisi cuntasına bağlı güvenlik güçleri Usame'yi 8 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alarak ülkenin en sıkı güvenlik uygulamalarına tabi hapishanesi olarak bilinen Akrep'e nakletmişti. Savcılık Usame'yi kesici alet bulundurmakla suçlayarak mahkemeye sevk etmişti.

Mursi'nin küçük oğlu Abdullah da darbeden sonraki aylarda gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarılmıştı. Abdullah hakkında mahkeme 2 Temmuz 2014'te "uyuşturucu bulundurma" iddiasıyla bir yıl hapis cezası vermişti. 

Afrika Haberleri

Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor