Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın günlüklerinden çıkan korkunç ilişkiler ve darbe planları eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'a ve darbeci ekibine cezaevi yolunu göstereceği belirtiliyor.
Emekli Cumhuriyet savcıları ise meslektaşlarına 'Derhal harekete geçilmeli ve yeniden tutuklanmalı' çağrısında bulundu. Eski Cumhuriyet Başsavcısı ve Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Reşat Petek, "Meslektaşlarım derhal hareket geçmeli. Elinde hukuk dışında güçleri bulunduranların kan dökmekten, AK Parti Hükümetini ve Genelkurmay Başkanı'nı nasıl devre dışı bırakıp da darbe ile iktidara gelme hazırlıkları yaptıkları ortaya çıkmıştır. Günlüklerde ortaya çıkan durum mutlaka dikkate alınmalı ve ismi geçen darbeciler bir an önce hesap vermelidir" dedi.
Petek, "Meslektaşlarıma tavsiyem bir an önce harekete geçmeleri ve elde ettikleri bu somut deliller ışığında başta tahliye edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur ve darbe planına iştirak eden diğer kişiler hakkında işlem yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ ÇÖZÜLMESİNİ SAĞLAYACAK
Delillerin somut olduğunu belirten Petek, "Hukuk bunun karşısında sesiz kalmamalıdır. Emekli Cumhuriyet Başsavcısı olarak söylüyorum; ortaya çıkan somut veriler ışığında doğrudan fail durumu söz konusu darbeye iştirak eden ilişkiler ağı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır ve savcılarımızın kararlılığı bu işin çorap söküğü gibi çözülmesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
'GATA DIŞINDA BİR HASTANE KONTROLÜNDEN SONRA TUTUKLANMALILAR'
Eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu ise, başta emekli Orgeneral Şener Eruygur olmak üzere günlüklerde geçen darbe iştirakçilerinin tümünün GATA dışında bir hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek tutuklanması gerektiğini belirtti. Kayasu "Sanık Balbay'ın günlüklerini okuyorum, okudukça kanım donuyor ve dehşete kapılıyorum. Bir kısım medya çalışanı, görevdeki generaller ve bazı sivil toplum kuruluşu liderlerinin milletin seçtiği meşru temsilcilerini devirmek için nasıl bir uğraş içinde olduklarını görüyorum. Çok korkunç planlar. Savcılarımıza çok iş düşüyor; yapılması gereken şey; savcılarımız derhal hareket geçmeli ve başta sağlık gerekçesi ile tahliye edilen eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve darbe planı yapan kişileri GATA dışında bir hastane muayenesinden sonra tutuklamalıdır" dedi.
vakit
Darbeciler derhal tutuklanmalı
Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygura ve darbeci ekibine cezaevi yolunu göstereceği belirtiliyor.
Güncel Haberleri
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?