Darbeci Sudan Yönetiminden İsrail Açıklaması

Sudan Geçiş Egemen Konseyi Başkanı Abdel Fattah Al-Burhan bir televizyon röportajında ​​ülkesinin "İsrail" ile ilişkisi hakkında konuşuyor ve "İsrail" ile ilişkilerin Uganda'da Benjamin Netanyahu ile görüşmesinden bu yana durmadığını vurguluyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Sudan Geçiş Egemen Konseyi Başkanı Abdel Fattah Al-Burhan, ülkesi ile "İsrail" arasındaki karşılıklı ziyaretlerin siyasi değil "askeri ve güvenlik" amaçlı yapıldığını söyledi.

Al-Burhan, resmi televizyona verdiği bir röportajda ülkesinin "Sudan'ın uluslararası toplumun bir parçası olmasını ve dışa açılmak istediğini ve kimseyle düşmanlığı olmadığını" belirterek, "İsrail" ile ilişkilerin o zamandan beri durmadığını kaydetti.

Al-Burhan ayrıca, "Sudan'ı hiçbir üst düzey İsrailli yetkilinin ziyaret etmediğini ve gerçekleştirilen tüm ziyaretlerin askeri ve güvenlik yetkililerinden olduğuna dikkat çekti. Bu, dünya ülkeleri arasında normal bir şeydir. dedi

Al-Burhan, "İsrail tarafıyla karşılıklı ziyaretler, Sudan'da bulunan ve Sudan'ın ve bölgenin güvenliğini tehdit edebilecek terörist grupların tutuklanması konusunda bilgi alışverişinde bulunulmasına yardımcı oldu" dedi.

Bu bağlamda Al-Burhan, Sudan ordusunun ülkede seçim veya ulusal bir uzlaşma olması durumunda siyasi arenadan ayrılacağını duyurdu.

Afrika Haberleri

Mısır'da Filistin'e Destek Veren Öğrencilere Tutuklama
Fas Halkı Gazze İçin Sokaklara Döküldü!
Sisi Rejimi Aşiretlere Toplantı Yapıyor
Fas'ta Binler Gazze İçin Yürüdü
Gazze'den Mısır'a Gitmenin Bedeli Beş Bin Dolar