28 Şubat sürecinde başörtülü öğretmene yapılan ihraç, 12 yıl sonra Danıştay'dan döndü. Danıştay, başörtüsüyle derse giren öğretmenin meslekten ihracını 'oybirliğiyle' hukuksuz buldu.
Samsun'un Vezirköprü ilçesi Gazi Pansiyonlu İlköğretim Okulu Din Kültürü öğretmeni, derse başörtülü girdi. Kadın öğretmen hakkında kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, 2001'de öğretmenin ideolojik amaçlarla kurumun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozduğunu öne sürerek, memurluktan ihracına karar verdi.
USULDEN BOZULDU
Bugün'ün haberine göre öğretmen, Samsun İdare Mahkemesi'ne işlemin iptali için dava açtı. Mahkeme davayı reddetti. Ardından öğretmen Danıştay'da temyize gitti. Danıştay 12. Dairesi, kararı usulden bozdu. Ancak idare mahkemesi ilk kararında direndi. Dosya İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na geldi. Kurul, esasıyla ilgili karar verilmesi için dosyayı 12. Daire'ye gönderdi.
HUKUKİ İSABET YOK
12. Daire kararında, başörtüsüyle derse girmenin ihraç kıstaslarına uymadığını belirtti. Kararda "Davacının derslere başörtülü girmek şeklindeki fiili, çalıştığı kurumun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozucu nitelikte bulunmadığı gibi, ideolojik ve siyasi amaçlarla yapıldığı da ortaya konulamamıştır. Bu haliyle dava konusu işlemde hukuka uyarlık, davanın reddi yolunda idare mahkemesince verilen kararda ise hukuki isabet görülmemiştir" denildi.
Danıştay'dan Başörtüsü Kararı
28 Şubat sürecinde görevinden alınan başörtülü mağdur öğretmenin hakkı 12 yıl sonra iade edildi...
Güncel Haberleri
İran’dan Hürmüz Boğazı'nın kullanımına ilişkin açıklama
Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi Vefat Etti!
Prof. Norman Finkelstein: Trump kandırılmadı; emperyalist takvimi hatırlayın
İran'dan Erbakan paylaşımı: İsrail laftan anlamaz, güçten anlar
CHP'li başkandan Starbucks paylaşımı: Kahve Keyfi!