DAİŞ Saflarında 125 İsveçli Var

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) Başkanı Anders Thornberg Irak ve Suriye'de DAİŞ saflarında savaşan 125 İsveç vatandaşının olduğunu söyledi.

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) Başkanı Anders Thornberg, İsveç'ten, Irak ve Suriye'ye giderek DAİŞ saflarına katılarak savaşan 125 İsveç vatandaşının olduğunu açıkladı Thornberg, DAİŞ saflarında halen aktif olarak savaşan İsveç vatandaşlarının 90'nının erkek, 35'nin kadın olduğunu belirtirken, bu zamana kadar 40 İsveçlinin de çatışmalarda öldüğünü aktardı.

Daha önceden DAİŞ'e katılan ve ülkelerine geri dönen İsveçlilerin sayısını da 115 olarak açıklayan Thornberg, söz konusu kişilerin potansiyel terörist olarak adlandırıldığını ve istihbarat teşkilatı SEPO tarafından yakından izlendiklerini kaydetti.

AA

Irak Haberleri

Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı