Er Ramazan Yüce'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, diğer 7 askerin aldığı cezalar ertelendi.
Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen ve birliklerine dahil olduktan sonra Van Askeri Mahkemesince haklarında dava açılan 8 askerin yargılandığı davada karar çıktı.
Van Askeri Mahkemesi, erlerden Ramazan Yüce'ye ''alenen askerleri itaatsizliğe teşvik'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası, diğer sanıklardan Uzman Çavuş Halis Çağan'a ise ''göreve itaatsizlik suçundan'' 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Erler Fuat Başoda, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Mehmet Şenkul, Fatih Atakul ve Özhan Şabanoğlu'nun da ''görevi ihmal'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmedildi.
'Dağlıca'da Karar Açıklandı
Dağlıca baskınında PKK tarafından kaçırılan 8 askerin yargılandığı davada karar açıklandı. İşte alınan karar..
Güncel Haberleri
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?