Dağıstan'da Bir İmam Daha Öldürüldü

Kuzey Kafkasya bölgesinde, Müslüman din adamlarına yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Dağıstan'da son 1,5 yılda öldürülen din adamı sayısı 102a yükseldi.

Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan'ın Levaşin bölgesi Hacalmah köyünde, yerel cami imamı Gaci Aliyev'in uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldüğü bildirildi.

Rusya Araştırma Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 49 yaşındaki Aliyev akşam saatlerinde evinin yakınlarında bir araçtan yapılan silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Ekim ayı sonunda Dağıstan'ın Derbent şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda, yerel cami imamı Kalimulla İbragimov, babası ve kardeşi ile öldürülmüştü.

14 Ekim'de ise Dağıstan'ın Uçkent köyü imamı İsmail Gaciyev, benzer bir biçimde evinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Ağustos ayında da Dağıstan'ın önde gelen din adamlarından Şeyh Said Efendi Atasayev, düzenlenen intihar saldırısıyla öldürülmüştü.

Kuzey Kafkasya bölgesinde din adamlarına yönelik saldırılarda, Dağıstan'ın ön plana çıktığı görülüyor. Son saldırılarla 1,5 yılda Dağıstan'da öldürülen din adamlarının sayısı 10'a yükseldi.

Dünya Bülteni

Kafkasya Haberleri

Bosnalı Sırplar Yeniden Ordu Kuruyor
İran Yer Altı Füzelerini Tanıttı
Hizbullah'tan İsrail'e Tehdit
Moskova'da Kundaklama: 12 Müslüman Yanarak Şehid Oldu