Cumhurbaşkanı Gül, Laricani İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani ve beraberindeki heyetini dün akşam kabul etti.

Mehr haber ajansı muhabirinin Ankara'dan bildirdiğine göre, T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Salı akşamı bir araya gelen İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Başkanı Dr. Ali Laricani, ikili ilişkilerin yanısıra bölge ve Gazze gelişmeleri hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Bölgede en etkili iki ülke İran ve Türkiye oduklarını bu görüşmede dile gertiren Dr. Ali Laricani, Gazze hususundaki Türkiye'nin tutumu çok iyi olduğunu ve olumlu öneriler sunduğunu söyledi.

Laricani, iki ükle arasındaki işbirliği tüm alanlarda iyi seviyeye ulaştığını hatırlatarak, ekonomik işbirliğinin gün gittikçe gelişmesini umut etti.

Gazze'de yaşanan insanlık dıramından dolayı derin üzüntülerini bu görüşmede dile getiren Abdullah Gül, "İslami ülkeleri arasında birlik sağlandığı takdirde Filistin sorunu çözülecektir"şeklinde konuştu.

MNA

Güncel Haberleri

Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı
Bütçeyi festivale değil vatandaşa ayırın
İran'ın denizaltıları Hürmüz Boğazı'nı nasıl kontrol ediyor?