Yeni Irak stratejisi çerçevesinde bölgeye 30 bin asker gönderilmesinin Bağdat’ta ve el-Kaide’nin üssü olarak kabul edilen el-Enbar ilinde çatışmaların hissedilir ölçüde azalmasına sebep olduğunu belirten Crocker, Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nun büyük bir korku ve endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü ifade etti.
6 ay silah bırakma kararı alan Mehdi Ordusu’nun şu an Amerikan birliklerine ateş açmamasının mümkün olduğunu ancak Irak’taki birçok benzin istasyonunu, ticaret ve hizmet merkezlerini kontrolü altında tutan Mehdi Ordusu’nun Irak açısından büyük bir sorun haline geldiğini söyledi.
ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Crocker, Irak’ta hayati öneme sahip birçok bölgeyi kontrolü altında tutan Mehdi Ordusu ile mücadelenin şu an için oldukça zor olduğunu belirtti.
YDH
Crocker, Mehdi Ordusunu Hedef Gösterdi
ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nun Irak’ta hayati öneme sahip bölgeleri kontrolü altında tuttuğunu söyledi.
Irak Haberleri
Irak direnişi: Amerikan varlığı artık Irak'ın Kürdistan Bölgesi ile sınırlı.
Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi