Clinton İle Obama Birbirine Girdi

Hillary Clinton ile Barack Obama arasındaki gerginlik, daha önce görülmedik boyutlara ulaştı.

Senatör Obama, ABC televizyonuna verdiği demeçte, senatör Hillary Clinton'ın eşi eski başkan Bill Clinton'ı yalancılıkla suçladı.

Siyahi senatör Obama, "hepimizin saygı duyduğunu düşündüğüm eski başkan, eşi için yürüttüğü kampanyayı öyle bir boyuta getirdi ki, söyledikleri gerçekler tarafından desteklenmiyor" dedi.

Ardından Obama ve Hillary Clinton, Demokrat Parti'nin cumartesi günü Güney Carolina eyaletinde yapacağı önemli ön seçim öncesi düzenlenen ve televizyondan da yayımlanan tartışmada birbirlerine "kirli siyasete bulaştıkları" suçlamasını yöneltti.

Obama, Hillary'nin, bir dönem işçilerine çok kötü davranmakla suçlanan Walmart şirketinin avukatlığını yürüttüğünü söyledi. Clinton da, Obama'nın, Chicago'da birçok yolsuzluğa karışan bir büyük emlakçıyı avukat olarak temsil ettiğini anlattı.

Clinton ile Obama arasındaki yarışta, bundan önceki ön seçimler gözönüne alındığında Hillary Clinton bir adım önde gidiyor.

ABD'de 29 Ocakta Florida'da, 5 Şubatta da 22 eyalette birden ön seçim yapılacak. Bu ön seçimlerin ardından Demokrat Parti'yi kasımdaki başkanlık yarısında temsil edecek ismin büyük ölçüde ortaya çıkması bekleniyor.

Avrupa Haberleri

İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı