Çipras'dan Şok Hamle

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Atina'nın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile borcun büyümeye bağlı tahvillerle takas edilmesi üzerine kurulu planla ilgili görüşmelere başladığını söyledi.

unanistan'da kurulan yeni hükümet, 2010'dan bu yana 240 milyar euroluk yardım alınmasının ardından kamu borçlarının yeniden yapılandırılması için çalışıyor.

Yunanistan'da Alexis Tsipras'ın başbakanlığında geçen ay iktidara gelen hükümet, ECB ve ulusal hükümetlerin ellerindeki Yunan tahvillerinin, büyümeye dayalı veya süresiz tahvillerle takasını öneriyor.

Euro bölgesi yetkilileri plana kuşkuyla yaklaşırken, Varoufakis La Repubblica ile söyleşisinde, aynı planın IMF'ye de sunulduğunu söyledi.

Tsipras ve Varoufakis yeni planlarına destek için bu hafta Avrupa başkentlerini ziyaret ediyorlar.

Varoufakis bugün ECB Başkanı Mario Draghi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, görüşmenin verimli geçtiğini ve "Yunanistan'da işlerin eskisi gibi devam edemeyeceği" mesajını ilettiğini söyledi.

Varoufakis, ülkesinde uygulanan mevcut programın deflasyonist krizi artırdığını kaydetti.

Varoufakis, Alman Die Zeit gazetesine yaptığı açıklamada da Yunanistan'ın faiz ödemeleri dışında bir daha "asla" bütçe açığı vermeyeceğini ve hükümetin yeni politikalarının reformlara sırt dönülmesi anlamına gelmediğini belirtti.

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı