Haberde, Urumçi'de özel girişimcilere ait dükkanların yüzde 80'inin yeniden açıldığı, banka şubelerinin yüzde 92'sinin hizmet verdiği ve otobüslerin yüzde 95'inin sefere çıktığı kaydedildi. Havaalanı, tren istasyonu ve süpermarketlerin normal işlediği, kömür, elektrik, benzin ve gaz tedariklerinin de istikrara kavuştuğu öne sürüldü. Çin Ticaret Bakanlığı, Urumçi ve Kaşgar'daki çarşıların yeniden açıldığını duyurdu.
Urumçi'de 5 Temmuz'dan bu yana meydana gelen kanlı olaylarda, Çin makamlarına göre 184 kişi öldü, 1080 kişi yaralandı. Ancak bağımsız kaynaklar, 800'den fazla Uygurlunun yaşamını yitirdiğini bildiriyor.
Çin medyası: Urumçi'de herşey normal
Çin'de devlete ait China Daily gazetesi, "Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin istikrarını korumayı amaçlayan önlemlerin alınmasıyla bölgenin merkezi Urumçi kentindeki toplumsal düzenin daha da iyileştirildiğini" iddia etti.
Asya Haberleri
Rusya’dan BM’ye alternatif Gazze taslağı
Lavrov: Trump’ın Gazze Planı Filistin Sorununu Çözmüyor
Taliban: İran’ın direnişi ve Filistin desteği takdire değer
Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak!
Katar Şaşırtmıyor!