CHP, yabancıların Türkiye'de mütekabiliyet esasına göre yeni vakıf kurabilmesine, vakıfların kuruluşunda, amaçlarına göre özgülenecek asgari malvarlığının, her yıl Vakıflar Meclisi'nce belirlenmesine olanak sağlayan Vakıflar Kanunu'nun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.
CHP Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP adına başvuruyu, Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, 24 Mart Pazartesi günü yapacak.
Başvuruda, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun iptaline ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması talep edilecek.
Eski Cumhurbaşkanı Vetoist Ahmet Necdet Sezer'in, 9 maddesinin bir kez daha görüşülmesi için Meclis'e iade ettiği Vakıflar Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda 20 Şubat'ta kabul edilmişti. Kanunun tümünün yapılan açık oylamasına 314 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 milletvekili kabul, 72 milletvekili ise ret oyu kullandı.
CHP Anayasa Mahkemesine Gidiyor
CHP, Vakıflar Kanunu'nun iptaline ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlülüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurma kararı aldı.
Güncel Haberleri
İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı