CHP, ABD tanklarını sordu

CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar, Irak'taki Amerikan tankları ve zırhlı araçlarının İskenderun'a getirilerek kimyasal ve biyolojik temizliklerinin yapılıp yapılmayacağını sordu

Yazar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, ''Irak'ta yapılan Saddam Hüseyin'i devirmeye yönelik operasyonlarda kimyasal ve biyolojik silahlar kullanıldığı yönündeki iddiaların doğru olup olmadığının öğrenmek istedi.

Yazar, şu sorularının yanıtlanmasını istedi: ''Irak'taki Amerikan tankları ve zırhlı araçlarının İskenderun'a getirilerek kimyasal ve biyolojik temizliklerinin yapılacağı doğru mu?'' TCDD İskenderun Limanında böyle bir çalışma var mı? Böyle bir temizlik işleminin İskenderun'da yapılması, ABD ve müttefiklerinin, Irak işgalinde kimyasal ve biyolojik silah kullandığı iddiasını doğrulamış olacaktır.

Bu durumun, uluslararası hukuk ve mevzuata uygun bir tarafı var mıdır?'' Temizlik işlemi için İskenderun TCDD Limanında teçhizat ve tesisat bulunup bulunmadığını öğrenmek isteyen Yazar, olası bir kimyasal ya da biyolojik kirliliğe karşı ne gibi tedbirler alındığını sordu. Yazar, ''Bu tür bir temizliğin, İskenderun Limanına, denizine, halkına ve ekolojik sisteme vereceği zararlar nelerdir? Bu zararlar nasıl telafi edilecektir? Temizlik esnasında oluşacak kimyasal atıklar nasıl yok edilecektir?'' sorularını da yöneltti.

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı