Cezaevlerinde Yer Kalmadı

İngiltere'de Cezaevleri...

Cezaevlerindeki toplam yatak kapasitesi 81 bin 517 olan İngiltere'de, dün mahkum sayısının 81 bin 533'e ulaştığı açıklandı.

Hükümetten yapılan açıklamada, durumun kontrol altında, "sıkışıklığın kısa süreli" olduğu belirtildi ve tahliyelerle durumun yakında sona ereceği ifade edildi.

Gölge adalet bakanı Nick Herbert ise Adalet Bakanı Jack Straw'dan, acilen Avam Kamarasına bu noktaya nasıl gelindiği konusunda açıklama yapmasını istedi.

Hükümetin bu krizi aşmak için hangi acil planı bulunduğunu soran Herbert, hükümeti, sorunu çözmek için erken tahliye yöntemine başvurmaması konusunda uyardı. Herbert, erken tahliyenin ceza sisteminin etkinliğini yitirmesine, kurbanların haklarının ihlaline ve kamuoyunun tehlikeye atılmasına yol açacağını söyledi.

Avrupa Haberleri

İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı