Cemaat-i İslami'yi Sindirmeye Çalışıyor

Güney Asya uzmanı AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Bangladeş’te Avami iktidarının, Cemaat-i İslami Partisi lideri Nizami’nin idam edilmesini muhalefeti uysallaştırma projesinin adımı olduğunu söyledi.

arar'dan Erol Metin'in haberine göre; Uzunca bir süre bulunduğu Güney Asya üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderleri hakkında verilen idam kararlarını değerlendirdi.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İktidardaki Avami Partisi'nin lideri ve Bangladeş'in kurucusu Mucib-ül Rahman'ın kızı Şeyh Hasina'nın, Batı Pakistan (Bugünkü Pakistan devleti) ile Doğu Pakistan'ın (Bangladeş) ayrılmasına karşı çıkan Cemaati İslami liderlerini 1971'deki iç savaşta Pakistan'ın tarafını tutmakla suçlayıp, 3 milyon insanın ölümünden sorumlu tuttuğunu aktaran Kayatürk, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

HİNDİSTAN FAKTÖRÜ

Kayatürk şu tespitlerde bulundu: Avami hükümeti Bangladeşlileri katlettikleri iftirasıyla Cemaat-i İslami hareketini sindirmeye çalışıyor.  Cemaati İslami'nin böyle uysal bir yapıya bürünmesini istiyorlar.

Bangladeş, Pakistan'dan Hindistan'ın desteğiyle koparıldı. Hindistan şu anda da Avami hükümetinin sonuna kadar arkasında.

Afrika Haberleri

Gazze'den Mısır'a Gitmenin Bedeli Beş Bin Dolar
Fas ile Siyonist Şirket Arasında Yeni Anlaşama İmzalandı!
Mısır'da İhvan'ın 8 liderine idam Cezası Verildi!
Filistinlileri Sina'ya Sürmeye Hazırlanıyorlar! Siyonist Yetkililerin Kahire Ziyaretinin Ayrıntıları Belli Oldu!
Güney Afrika'dan Acı Açıklama: Soykırım suçu da işlese Cezasız Kalıyor