Çeçenistan'da Bu Ay

Rus işgalinin halen devam ettiği Çeçenistan'da sular bir türlü durulmuyor. Gün geçmiyor ki bölgeden...

İnguşetya, Dağıstan ve Çeçenistan da toplamda 8 işgalci öldürüldü. Dağıstan'da, Çeçenistan'ın Vedeno bölgesinde ve İnguşetya'da düzenlenen operasyonlarda toplam 8 işgalci ve işbirlikçinin öldürüldüğü kaydedildiği. Operasyonlarda 20 den fazla işgalci ise yaralandı. Mücahit kaynaklarından alınan bilgilere göre yazın gelmesi ile birlikte direnişçilerin operasyonları hız kazandı. Mücahitler bir çok kontrol noktasına saldırılar düzenledi.

Emir Magası Yakalatan Hain Yakalandı

İnguşetya'da faaliyet gösteren mücahitler uzun uğraşlar sonrasında Komutan Magas'ın yakalanmasına yardımcı olan bir işbirlikçiyi yakaladı. Bu kişiyi bir süre sorgulayan direnişçiler önemli bilgiler ele geçirdi. İnguşetya'da kabile reislerine de suikast düzenleyip bunu mücahitlerin yaptığı izlenimini vererek bölgede iç karışıklık çıkarmayı hedeflediğini itiraf eden bu kişi mücahitler tarafından suçlu bulunarak idam edildi. Daha önce kendi kuzenini de ihbar ederek şehit ettirdiği ortaya çıkan bu işbirlikçinin mücahidlere düzenlenen bir çok operasyonla ilgisi olduğu anlaşıldı.

Kadirov'dan İnsan Hakları Temsilcilerine Tehdit

Rus İnsan Hakları Grubu Memorial tarafından yapılan açıklamada Kadirov'un kendilerinin faaliyetlerini Çeçenistan'da yasaklayacağı tehdidinde bulunduğunu açıkladı.

Moskova Radyosu'na konuşan Memorial'in Başkanı Oleg Orlov, Rus kuklası Kadirov'un geçen ay Grozni'de kendilerini vatan haini ilan ettiğini aktararak kendilerine yönelik tehditlerin devlet politikası haline geldiğini söyledi.

Memorial Başkanı Orlov, kendi üyeleri olan Natalya Estemirova'nın Çeçenistan'da evinin önünde kafasına kuşun sıkılarak öldürüldüğünü, sorumluluğun ülkede birçok cinayette parmağı olan Kadirov'a ait olduğunu kaydetti.

Ria Novosti'nin haberine göre Haziran'da konuşan Kadirov'un Grozni radyosunda Memorial'ı hain ilan etmesinin ardından insan hakları grubuna fiziksel ve psikolojik saldırıların arttığını bildirdi.

Bilindiği gibi Natalya'nın katili Rusya'da yakalanmış ve bizzat Kadirov'un elinden 1 milyon dolar para aldığını itiraf etmişti



israhaber

Çeçenistan Haberleri

Cevher Dudayev'i Rahmet ve Özlemle Anıyoruz
Cevher Dudayev'i Rahmet ve Özlemle Anıyoruz
Kadirov : Biz Rusya'nın Vatanadaşıyız
Rus Köpeği Kadirov Dudayev Parkı'nın Açılmasını Sindiremedi!
Rus Kuklası Ramazan Kadirov Bakın Ne Yaptı ?