Çavuşoğlu : Çekilmiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK/YPG terör örgütünün kuzeydoğu Suriye toprakları üzerindeki kontrolünün devam etmesi" ışığında ülkesinin Suriye'den çekilmesini kabul etmeyeceğini söyledi.

Suriye ile temaslarda ne aşamada olduklarının sorulması üzerine Çavuşoğlu, Esed rejiminin başından beri Türkiye'nin Suriye topraklarından çıkmasını istediğini, ancak Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK/YPG'nin hakimiyet sürdürdüğünü, bu nedenle bu tür görüşmelerde de herhangi bir ön şartı kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Çavuşoğlu, ABD'nin Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'de bölgedeki hava sahasını kontrol ettiğini vurgulayarak, her şeyin farkında olduğunu, terör örgütü "PKK" ve"YPG" ile ilişkisi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Irak'ı PKK'yı terör örgütü ilan etmeye ve onunla mücadele etmeye çağırdı.

Güncel Haberleri

ABD İran İHA'sını düşürdü iddiası
Bahçeli: Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönünceye kadar...
Trump'ın "Barış Kurulu" oyunu: Gazze'de Amerikan vesayeti hedefi
Bill Gates Epstein ile Pandemi Kurgulamış!