Çatışmalarda 19 Tekfirci Öldü

Irak'In Diyala vilayetinde askerler ile IŞİD militanları arasında meydana gelen çatışmalarda 19 örgüt militanı öldürüldü.

Diyala Polis Teşkilatı Komutanı General Cemil eş-Şemri, basına yaptığı açıklamada, ordunun operasyonları kapsamında Mansuriye kasabasının doğusundaki 4 köyün IŞİD militanlarından "temizlendiğini", çatışmalarda 19 militanın öldüğünü söyledi.
Çatışmalarda ayrıca 16 aracın imha edildiğini belirten Şemri, kasabanın doğusundaki köylerde de operasyon başlatıldığını ifade etti.
Öte yandan, operasyonlar sırasında 2 askerin yaralandığı kaydedildi.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

Güncel Haberleri

Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı
Suudi Arabistan, 15 aydır hukuksuzca alıkoyduğu akademisyen Muhammed Ali Çağlar'ı serbest bıraktı
Siyonist Destekçileri Şikâyet Etti! Twitter Hesabımız Kapatıldı! İşte Yeni Hesabımız