Sözcü Kerry Corkett, Reuters'e yaptığı açıklamada, düşen helikopterin İspanya'nın olduğunu ancak helikopterlerdeki ilişkin bilgileri olmadığını söyledi.
İspanya Savunma Bakanlığı, helikopterde 2 İspanyol ve 2 Alman askerin olduğunu açıkladı. Ancak bakanlık, askerlerin durumu hakkında ve helikopterin neden düştüğüne yönelik bilgisi olmadığını belirtti.
AB Barış Gücü de bir açıklama yaparak helikopterin düştüğü yerden yükselen dumanı ikinci bir helikopterin gördüğünü bildirdi. Açıklamada, "Acil durum prosedürü uygulamaya girdi. Kayıp olup olmadığını bilmiyoruz." denildi.
2 bin kişilik Avrupa Birliği gücü, Bosna'daki görevi NATO'dan 2005'de devralmıştı. Avrupa gücünde en çok İspanyollar bulunuyor.
Bu arada, yerel polisler de kazayı doğruladı ancak ayrıntılı bilgi veremedi.
Bosna'da helikopter düştü
Bosna Hersek'te bulunan Avrupa Birliği (AB) barış gücüne bağlı bir helikopter düştü. Helikopter, Travnik'in 20 kilometre kuzeyine düştü.
Avrupa Haberleri
İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı