'Boko Haram İntihar Eylemlerinde Çocukları Kullanıyor'

Nijerya'nın kuzeybatısında faaliyet gösteren Boko Haram terör örgütünün, çocukları intihar eylemcisi olarak kullandığı bildirildi.

Nijerya'nın kuzeybatısında faaliyet gösteren Boko Haram terör örgütünün, çocukları intihar eylemcisi olarak kullandığı bildirildi. 

Ordu Sözcüsü Sani Usman, başkent Abuja'da düzenlediği basın toplantısında "Boko Haram militanlarını kalelerinden söküp attık. Ancak şimdi küçük yaştaki çocukları kurye ve intihar eylemcisi olarak kullanmaya başladılar. Halkımız, tetikte olmalı" diye uyardı.

Boko Haram ile mücadele için ordu personelinin eğitim programına tabi tutulduğuna işaret eden Usman, "Geçen ay polis, ordu, donanma ve hava kuvvetlerinden 481 personel, eğitim programlarını tamamladılar ve 7 ayrı bölgedeki operasyonlara dahil oldular, Son zamanlarda örgüte karşı kazandığımız zaferde bu eğitim programlarının büyük katkısı var" dedi.   

Usman, bazı güvenlik yetkililerine Boko Haram militanlarının kullandığı patlayıcı cihazlarla ilgili eğitim de verildiğini belirtti.  

Ülkenin kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde dün düzenlenen intihar saldırısında 9 kişi yaşamını yitirmişti. 

AA

Afrika Haberleri

Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor