BM'den Maliki'ye sünni uyarısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Şii Başbakan Maliki'yi Sünnilerle diyalog kurmaya çağırdı.

 Birleşmiş Milletler (BM), Irak'taki çatışma ortamının tüm bölgeye sıçrayabileceği uyarısında bulundu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Şii Başbakan Maliki'yi Sünnilerle diyalog kurmaya çağırdı. 
Gözler Irak'ta IŞİD'in ilerleyişine çevrilirken, Birleşmiş Milletler Irak'taki çatışmaların tüm bölgeye yayılması ihtimaline karşı uyarıda bulundu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye ülkedeki Sünnilerle diyalog kurması çağrısı yaptı. Ki-moon, bölgedeki ülkelerin ve uluslararası toplumun desteğiyle Irak yönetimini barış ve istikrarın yeniden tesisinde desteklemeyi umduğunu söyledi.
Bütün terör saldırılarını kınadığını vurgulayan Ki-moon, sivillerin öldürülmesi ve diplomatik yetkililerin kaçırılması gibi eylemlerin kabul edilemez insan hakları ihlalleri olduğunu belirtti. Ki-moon, bu ihlallerin ve terör saldırılarının faillerinin adalete teslim edilmesi gerektiğini de yineledi.

Irak Haberleri

Irak Geri Adım Attı! ABD'nin İstediği Olmadı!
Haşd Şabi, İsrail casusluk ağını çökertti
Haşdi Şabi Irak’ta harekete geçti: Teröre geçit yok
Irak-Suriye sınırında tekfirci saldırı: Irak ordusuna ateş açıldı
Tekfircilerin Yıktığı Cami Yeniden Açıldı