BM İsviçre'yi Uyardı

İsviçre'de seçim kampanyalarında kullanılan afişlerde Türkler'i ve Müslümanlar'ı hedef alan yazı ve resimler büyük tepki topladı. Birleşmiş Milletler (BM) de hazırladığı bir raporla İsviçre'yi bu konuda uyardı.

İsviçre'de 21 Ekim tarihinde yapılacak ulusal parlamento seçimleri öncesi adayların kampanyaları da hız kazandı. Adaylar, seçmenin oyunu alabilmek için çeşitli yöntemlerle ilgi çekmeye çalışıyor.

Önceki seçim ve referandumlarda olduğu gibi bu seçimde de bazı partilerin yine göçmenler ve Müslümanlar üzerinden İsviçre halkına korku aşılayarak, farklı duyguları ön plana çıkarıp oy toplamayı hedeflediği ifade ediliyor.

Aarau Bölgesi Halk Partisi'nden milletvekili adayı Andreas Glarner'ın çarşaflı bir kadın fotoğrafıyla birlikte, "Aarau oder Ankara? (Aarau veya Ankara?)", "Kendimizi gelecekte de güvenli hissetmemiz için Andreas Glarner" ifadelerinin yazılı olduğu afişlerini Türkler'in en yoğun olduğu bölgelerden Aarau Kantonu sokaklarına asması, Aarau ve çevresinde yaşayan Türkler'i ayağa kaldırdı.

Tahrik edici afiş, bazı bölgelerde yazısı ve fotoğrafı kazınarak tahrip edildi. Afişe ve slogana tepki gösteren vatandaşlar, "Bir taraftan entegrasyon diye bağırıyorlar, diğer taraftan yabancıları tahrik edip, onları kavgacı gibi gösterebilmek için her türlü eylemi, provokasyonu yapmaktan da geri kalmıyorlar" diyerek isyan etti.

Diğer yandan BM, hazırladığı bir rapor ile İsviçre'yi çirkin afişler konusunda uyardı.

ajanslar

Avrupa Haberleri

İran ABD gemisini vurdu
Siyonist ingiltere, Dünya Kudüs Günü yürüyüşünü yasakladı
İran ABD uçağını düşürdü, pilotun kellesini getirene ödül verilecek
Irak İslami Direnişi, Avrupa ülkelerini İran'la savaşa girmemeleri konusunda uyardı.
İngiliz kraliyetinde skandal: Epstein'in ortağı Prens Andrew gözaltına alındı