İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad'ın yarın başlayan resmi gezi çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'ı ziyaret edeceği bildirildi.
Fars Haber Ajansı, 3 gün sürecek ziyaretler sırasında bazı ekonomi anlaşmalarında imzalanacağı duyururken, haberde Ahmedinecad'ın BAE'yi ziyaret eden ilk İranlı Cumhurbaşkanı olacağının altı çizdi.
Toplam ithalatının yüzde yirmisini BAE'den gerçekleştiren İran eski Dışişleri Sözcüsü Hamit Rıza Asefi'yi BAE'ye Büyükelçi olarak atamakla bu ilişkilere verdiği önemi göstermişti.
400 bin İranlı'nın yaşadığı BAE'nin Amerika ile ilişkileri, İran ile olan ilişkilerini zaman zaman etkilerken, Ahmedinecad'ın BAE ziyaretinin ABD Başkanı Yardımcısı Dick Cheney'in bölgeye yaptığı ziyaret sonrasına rastlaması dikkat çekti.
Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret eden ilk İran Cumhurbaşkanı olacak
İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad'ın yarın başlayan resmi gezi çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'ı ziyaret edeceği bildirildi.
İran Haberleri
Avrupalı diplomatlar: İsrail 2026'da İran'a saldırabilir
İran'da Terör Örgütüne Operasyon!
İran'dan yeni açıklama: Canımız pahasına kararlıyız
İran: 12 günlük savaşta 33 ülke İsrail'e destek verdi
Devrim Muhafızları: Tabatabai suikastına belirlenen zamanda ezici karşılık verilecek