Bir daireyle 5 'yaşam odası' yapılabilirdi

Soma'da facia yaşanan madenin sahibi Alp Gürkan, Türkiye'nin en büyük kömür işletmecisi. Gürkan, kömürden kazandığıyla 47 katlı gökdelen dikti. Gürkan, 155 metrekare daireyi 1 milyon 350 bin dolara satıyor. Bu parayla 5 tane yaşam odası inşa edilebilirdi

anisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasından sonra can kayıplarının çok fazla olması gözleri 'yaşam odası' olarak nitelendirilen acil durum odalarına çevrildi. Türkiye'de İş Güvenliği Yasası gereği zorunlu olmayan ancak dünyanın birçok ülkesinde zorunlu olan yaşam odası Soma'daki maden ocağında yoktu. Yaşam odalarının maliyeti yaklaşık 250 bin lira olarak biliniyor. Soma'daki madende 5 milyon dolara tüm işçilerin sığınabileceği yaşam odaları inşa edilebilirdi.

Maden ocağının sahibi bugün yaptığı açıklamada, ocakta yaşam odalarının bulunduğunu ancak yenilerini yapmak için kapattıklarını iddia etti.

Diğer taraftan şirketin kömürden kazandığıyla İstanbul'da 47 katlı bir gökdelen diktiği ortaya çıktı. Soma Holding, Spine Tower'da 155 metrekare konutları 1 milyon 350 bin dolara, 380 metrekare konutları 3 milyon 880 bin dolara satıyor.

Spine Tower'daki daire rakamları acı bir gerçeği de gözler önüne seriyor. Maden kazası sonrası gündeme gelen ve madende olmayan kaçış odalarının tanesinin 250 bin dolar olduğu düşünüldüğünde ise patronun gökdelendeki bir dairesiyle ölen işçilerin tamamını kurtaracak 5-6 adet yaşam odası yapılabileceği belirtiliyor. 

Facianın yaşandığı maden ocağının patronu Alp Gürkan madencilerin bin 200 lira maaşla çalıştığı işletmeden aylık net 20 bin lira ve bu şirketin büyük ortağı Tilaga Madencilik ve Sınai Yatırımlar A.Ş'deki yönetim kurulu başkanlığından ise 18 bin lira maaş alıyor.

Güncel Haberleri

KFC’ye Malezya’da Büyük Şok
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı