BAYKAL DEMİŞ.. "TÜRKİYE ÇATIŞMA ORTAMINA SOKULUYOR" !

CHP lideri Baykal, “Cumhurbaşkanı’na saygıları yok, Cumhurbaşkanı’na saygı gösterilmesini güvence altına alacak bir iktidara ihtiyaç var” dedi.

Baykal, İzmir'de Karşıyaka'da yaptığı konuşmada Türkiye'deki terörle Irak'taki terörün bütünleştiğini, sadece Türkiye'de mücadele etmekle terörün bitirilemeyeceğini belirterek "Kuzey Irakta'ki terör bitmezse, Türkiye'deki terör bitmez. Karargahı orada, orada bitireceksin, orada çözümü arayacaksın" dedi.

Bu gidişe son verilmesi gerektiğini belirten Baykal, terör karşısında etkin önlemlerin alınıp uygulanamadığını, iktidarın terör konusunda üzerine düşen kararlılığı sergileyemediğini ifade etti.

"TÜRKİYE ÇATIŞMA ORTAMINA SOKULUYOR"
Bu hükümetin 4 yıl daha iktidarda kalmaması gerektiğini savunan Baykal, çiftçinin, esnafın perişan olduğunu, üniversitelilerin işsiz kaldığını, emekli ve memurların sıkıntı çektiğini söyledi. Huzurun, istikrarın temel dayanağı olan devlet kurumlarının da birbirine düşürülmek, bir çatışma ortamına sokulmak istendiğini savunan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünkü manzaraya bakalım... Başbakan, Cumhurbaşkanının bulunduğu yerde olmamak için ayrı program yapıyor. Üç saatten fazla aynı ortamda Başbakan, Cumhurbaşkanına saygılarını sunmak, selam vermek ihtiyacını hissetmiyor. Başbakan miting yapıyor mitingde, bu devletin şerefi, onurunun simgesi Cumhurbaşkanı yuhalanıyor. Bu iyi bir yaklaşım değildir. Devlet kurumları birbiriyle çatışır halde, Danıştay, Yargıtay bir tarafta. Olmaz böyle bir şey, olmaz. Bütün bunları bir araya getirelim. Tüm devlet kurumlarını el ele verdirelim. Cumhurbaşkanının saygı göreceği, saygı gösterilmesini güvence altına alacak bir iktidara ihtiyaç var. Türkiye'de demokrasinin birikimlerine sahip çıkacak, Cumhuriyetin temel değerlerine içtenlikle inanacak, Türkiye'nin laik bir Cumhuriyet olduğunu ve öyle kalacağını beynine yazmış bir iktidara ihtiyaç vardır. Türkiye'de demokrasiyle cumhuriyeti bütünleştirecek, devletin birliğine ve bütünlüğüne inanacak, Yasin El Kadı'ya değil, millete kefil olacak bir iktidara ihtiyaç var. Bunu yapacağız, Türkiye'ye mutlaka sahip çıkacağız."

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı