Filistin İnsan Hakları Derneği"nin raporuna göre, Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas"a bağlı güvenlik güçleri, tutuklanan Filistinlilere hapishanelerde işkence uyguluyor.
İnsan Hakları Derneği"nin Pazartesi günü yayınladığı raporda yer alan bilgiler, Batı Şeria"daki güvenlik güçlerinin Özerk Yönetim"in olağanüstü hal ilanından sonra Fbir çok Filistinliyi silah taşımalarını gerekçe göstererek kitleler halinde tutukluyor.
Raporda, bazı polis merkezlerinde ziyaret edilen tutukluların, şiddete ve kötü muameleye maruz kaldıklarını söyledikleri ve dernek yetkililerden birinin Nablus"taki bir hapishanede tutuklu bulunanlarda işkence izleri gördükleri belirtiliyor.
Tutuklama esnasında Filistinlilere şiddet uygulandığı, zaman zaman ateş açıldığı, ölümle tehdit edildikleri ve gözleri bağlanarak psikolojik baskı altına alındığı belirtilen raporda tutukluların aileleri tarafından ziyaretlerine izin verilmediği de ifade edildi.
Raporda ayrıca, tutuklamaların kimliğini belirtmeyen maskeli kişiler tarafından yapıldığı, tutuklama esnasında tehditler savrulduğu, gece yarısı yapılan baskınlarda hiçbir hak gözetilmeksizin evlerin darmadağın edildiği vurgulandı.
FEM