"Barzani PKK'yı Bilerek Bölgede Tutuyor"

Parris, Kürt liderler izin vermese PKK'nın Kuzey Irak'ta varlık gösteremeyeceğini belirterek...

Parris, Kürt liderler izin vermese PKK'nın Kuzey Irak'ta varlık gösteremeyeceğini belirterek Mesut Barzani'nin PKK'yı gelecekte Türkiye'ye karşı “pazarlık kartı” olarak kullanmak için bölgede tuttuğunu söyledi.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris, Kürt liderler izin vermese, PKK'nın Kuzey Irak'ta varlık gösteremeyeceğini belirterek Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin PKK'yı gelecekte Türkiye'ye karşı “pazarlık kartı” olarak kullanmak üzere bölgede tuttuğunu söyledi.

Tanınmış düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde çalışmalar yapan Parris, New York Times gazetesine yaptığı açıklamalarda “PKK'nın, orada olmasına izin verdiler. Onlar izin vermeden bu olamazdı. Bu onların bahçesi. O kadar basit” dedi.

Mark Parris, Barzani'nin PKK'yı “Türkiye'ye karşı pazarlık kartı olarak kullanmak üzere” bölgede tuttuğunu ve bu kartı ancak çok gerekli olunca kullanacağını ifade etti. Parris, Barzani'nin elindeki en önemli pazarlık kozunun PKK sorununu çözme kabiliyeti olabileceğini de ifade etti.

Güncel Haberleri

İŞGALCİ İSRAİL, BATI ŞERİA’DA 34 YENİ YERLEŞİM PLANINI ONAYLADI
İRANLI KOMUTAN MUSAVİ'NİN SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI
Devrim Muhafızları küçük kız çocuğun isteğine kayıtsız kalmadı! Pembe füze...
Levent'teki İsrail Konsolosluğu yakınında silahlı çatışma: 2 kişi etkisiz hale getirildi
Levent Gültekin: İran, ABD'nin Yenilmez Olduğu Algısını Sarstı