Barzani Kara Kara Düşünüyor !

Irak'taki savaş için 100 milyar dolarlık fon ayrılması ve ABD askerlerinin çekilmesini öngören yasa teklifi, Temsilciler Meclisinde kabul edildi. Asker çekme ne zaman bitecek?



ABD askerlerinin 31 Mart 2008'e kadar Irak'tan çekilmesini öngören yasa teklifi kabul edildi.

Demokratların ve Cumhuriyetçilerin çoğunlukla kendi partilerinin istediği şekilde oy kullandıklarının gözlendiği oylamada söz konusu yasa teklifi 208 "hayır" oyuna karşı "218 "evet" oyuyla kabul edildi. Temsilciler Meclisinden geçen yasa teklifinin kanunlaşması için yapılacak Senato oylamasının yarın yapılması bekleniyor.

Irak'taki askerleri için fon ayrılmasını isteyen ABD Başkanı George W. Bush, Demokratların Irak savaşı için verilecek fonu, en geç 1 Ekim'den başlayarak 6 ay içinde ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi koşuluna bağlaması nedeniyle yasa teklifini veto edeceğini daha önce duyurmuştu.


haber7

Irak Haberleri

Irak direnişi: Amerikan varlığı artık Irak'ın Kürdistan Bölgesi ile sınırlı.
Irak direnişi bölgedeki ABD üslerine karşı 47 operasyon düzenledi.
Irak: ABD büyükelçiliğindeki hava savunma sistemi hedef alındı, içeriden duman yükseliyor.
Irak'ta ABD bağlantılı gizli tüneller keşfedildi