Barzani: Bağdat'ın tavrı savaş ilanıdır

Barzani, Irak merkezi yönetiminin memur maaşlarını göndermesinin bir savaş ilanıo olduğunu söyledi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak federal hükümetinin, memur maaşlarını göndermemesini, Kürdistan halkına karşı ilan edilmiş bir savaş olarak kabul ettiklerini bildirdi. 

Barzani, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'yı kabul etti. IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde görüşmeyle ilgili yapılan açıklamaya göre Barzani, Türkiye ile bölge ilişkilerinin güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, karşılıklı ticaret ve yatırımların artmasını temenni etti. 

Görüşmede federal Bağdat hükümetiyle yaşadıkları petrol krizine de değinen Barzani, "Kürdistan hükümeti, Irak anayasasına aykırı tek bir adım atmadı. Bizim enerji ve petrol konusunda attığımız adımlar, anayasal hakkımızdır" ifadelerini kullandı. 

Barzani, "Irak merkezi hükümetinin memur maaşlarını göndermeyerek Kürdistan'ı abluka altına almasının, hukuk dışı bir uygulama olduğunu" belirterek, şunları kaydetti:

"Hiç kimsenin, halkın maaşını kesme yetkisi ve hakkı yoktur. Bu yapılan şey, hukuka aykırıdır. Biz, bu uygulamayı Kürdistan halkına karşı ilan edilmiş bir savaş olarak kabul ediyoruz."

Barzani, "Kürt halkının Şiilerle hiçbir sorunu olmadığını, yaşanan sıkıntının Bağdat'taki yönetimden kaynaklandığını" sözlerine ekledi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Faruk Kaymakçı da Kürt bölgesindeki istikrar ve güvenin, Türk şirketlerini daha fazla yatırım yapmaya teşvik ettiğini ifade etti. Kaymakçı, ayrıca yeri kurulacak hükümetin, bölge için huzurun ve refahın teminatı olmasını diledi. 

Irak Haberleri

Irak Direnişi: Hürmüz zorla açılırsa petrol platformları kalmaz
Irak İslami Direnişi, İşgalci ABD’ye Karşı Operasyonlarını Sürdürüyor
“Göze Göz” Mesajı: Irak Direnişi Bölgesel Sınırları Kaldırmakla Tehdit Etti
Irak İslami Direnişi'nden işgalci Amerikan üslerine 19 operasyon